Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Αριστοτέλειο: Αρνείται διαγραφή "αιώνιων" φοιτητών μέχρι το Σεπτέμβριο

Αριστοτέλειο: Αρνείται διαγραφή Μετά τα δημοσιεύματα για την επικείμενη διαγραφή 180.000 φοιτητών από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ τον Ιούνιο η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο γνωστοποιεί ότι μέχρι το Σεπτέμβριο κατά τον οποίο ολοκληρώνεται το ακαδημαϊκό έτος δε μπορεί να γίνει καμιά διαγραφή φοιτητών.

Θυμίζουμε ότι στο Αριστοτέλειο πέρα των κανονικών εξαμήνων φοιτούν 39.903 φοιτητές με το συνολικό ποσοστό των φοιτητών εκτός κανονικών εξαμήνων να ανέρχεται στο 55.83% (7ο).


Ακολουθεί το ψήφισμα της Συγκλήτου:

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ στην έκτακτη συνεδρίασή της με αριθμό 2882/6-3-14 συζήτησε το ζήτημα της διαγραφής των "λιμναζόντων φοιτητών" και αποφάσισε ομόφωνα να δηλώσει τα εξής:

1. Στον "υπό κατάρτιση Οργανισμό του ΑΠΘ" ήδη υπάρχει πρόβλεψη, με βάση το νόμο 4009/11 (άρθρο 80), που διακρίνει τους φοιτητές που αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, από εκείνους που ενδιαφέρονται μεν και συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά για διάφορους λόγους καθυστερούν να  ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και για τους οποίους υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση.

2. Η Σύγκλητος του ΑΠΘ επισημαίνει ακόμη ότι το ακαδημαϊκό έτος, σύμφωνα με το νόμο, ολοκληρώνεται με την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, οπότε μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε διαγραφή φοιτητών.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr